Om RFX

SCROLL NED

Over 130.000 forskellige forventninger samles hvert år på en græsmark i Roskilde til Roskilde Festival.

En midlertidig by – faktisk Danmarks fjerdestørste – fuld af fest, farver, kultur og kunst. Den er bygget med viden om, hvordan det er at være mange forskellige mennesker samlet. En by, som ikke kun er bygget på græs, men også på et fundament af passionerede og professionelle fagfolk inden for hvert deres felt, samtidig med at den indeholder alt det materiel og logistik, som skal til for at få en by til at fungere.

RFX giver dig adgang til at bruge al den viden og erfaring, som vi har oparbejdet de seneste 50+ år på at lave Roskilde Festival.

Skal I bruge konsulenthjælp til jeres strategi inden for kunst, oplevelser og bæredygtighed? Eller lave et arrangement, hvor I skal have inspiration og hjælp til hele eller dele af planlægningen? Eller måske noget helt tredje?

Her på siden kan du læse mere om nogle af de ydelser, som vi kan tilbyde i RFX.

Mangler du et kursus, foredrag, sparring eller hjælp til at udvikle en strategi til nogle af emnerne her på siden, kan du læse mere her.

Hvor skal jeres gæster ankomme, hvad skal de møde som det første, hvor lang tid skal de vente på mad, og hvad er salgsflader egentligt? Alt det har vi styr på i vores afdeling med oplevelses- og eventdesign. Her sidder vores dygtige konsulenter, som har tænkt på alle de elementer, der skal til for at lave et succesfuldt event. Vi har designet alt fra folkemøder til sportsarrangementer. Vi kender forskel på behovet for toiletter til pinot-sippende feinschmeckere eller pilsner-tyllende fodfoldboldfans. Og ja, vi har også helt styr på det med tilladelserne.

Hvordan kommer både den 20-årige og 60-årige hjem fyldt op med gode oplevelser? Det ved vores dygtige kollegaer, som året rundt sidder med programplanlægning til Roskilde Festival og adskillige andre kundeaktiviteter. Vi ved, at et program ikke bare er et program, ligesom en gæst ikke bare er en gæst. Det rette program giver plads til både de af jeres gæster, der har kridtet danseskoene, dem som bare vil synge lidt med eller vil have et godt grin fra en standupkomiker. Og vigtigst af alt: Vi ved, at forventningsafstemningen skal være helt klar både mellem jer og os – og med jeres gæster.

Noget af det bedste, man kan gøre, er at sende sine gæster videre på deres færd med noget, som de ikke lige havde forestillet sig: det uventede. Det kan være et perspektiv fra en talk, som giver stof til eftertanke, et jazzorkester der i bedste St. Louis-stil gør det uimodståeligt at danse med, eller et kunstværk, der både indbyder til ophold og eftertanke. Alle de små og store detaljer, der gør en oplevelse noget særligt og mindeværdigt. De ting kan vi med fingerspitzgefühl.

Vi er langt forbi tiden, hvor mad kun var kilden til energi. I dag kan mad være en oplevelse i sig selv eller være et den perfekte ledsager til hovedbegivenheden – man skal jo ikke spise bratwurst til en rosé-smagning... eller skal man? Vores gode folk, der arbejder med mad og drikke, har helt styr på den røde tråd mellem publikum, begivenhed og den oplevelse, som man skal gå hjem med. Vi startede omlægningen til økologi i 2010. Vi kan derfor hjælpe jer med bruge de rigtige værktøjer til at tilbyde en mere bæredygtig og delikat menu uden at gå på kompromis med hverken smag eller oplevelse.

Tryghed er ikke bare tryghed. Sikkerhed er ikke bare sikkerhed. Når man taler om sikkerhed, handler ikke det kun om de vagter, der står klar, men om trygheden i at vide, at arrangøren har helt styr på, hvad der skal ske, hvis det brænder på. Og ALT det kan vi trygt sige, at vores passionerede sikkerhedsafdeling har styr på. Ikke nok med at vi står for al primær sikkerhed på Roskilde Festival, vi sørger også for sikkerheden til over 200 events i løbet af året – og tilbyder samtidig en lang række oplæg, kurser og konsulent- og planlægningsarbejde.

Grænser og behov er forskellige. Det har de senere års debat inden for diversitet, seksualitet og tilgængelighed vist. For nogle er det en frigørende tid, hvor verden er ved at give plads til forskellighed – og for andre føles det som en lambada på æggeskaller. Vores mål er noget, som føles som en dans på roser for alle parter. Derfor kan vi tilbyde oplæg, workshops og dilemmaspil, som kan inspirere til at tænke nye veje – og hjælpe med at udvikle strategier til at sørge for, at ny veje bliver til gode vaner.

Egentligt burde vi afslutte alle afsnit med ”og så sætter vi bæredygtigheden højst” med et stort flot udråbstegn til sidst. Det gør vi i alle aspekter. F.eks. når det kommer til ressourcer, indkøbspolitikker, eller hvordan vi bedst benytter eksisterende omgivelser. Vi stræber efter, at det største aftryk, vi efterlader, er det gode indtryk hos vores gæster. Vi har været her i over 50 år, og derfor ved vi, at man altid skal tænke fremad. Det er bæredygtig tankegang.

Køreplader, bordbænkesæt, el-tavler og toiletter er måske ikke det første, du tænker på, når der skal holdes et arrangement. Men de er noget nær umuligt at undvære. Derfor har vi store mængder af materiel klar til udlejning. Det eneste, der er mere imponerende end vores mængder af materiel, er al den viden, som vi har om det. Det er nemlig ikke alle, der ved, hvor mange eltavler det kræves at drive en scene, eller har en foodtruck stående. Men det gør vi.

Hvordan engagerer man unge? Det vil mange gerne have svar på. Unge kan være en svær størrelse at blive klog på – og det har de altid været! Det ved vi, fordi vi arbejder meget tæt med mange forskellige slags ungegrupper og laver Danmarks største ungdomskulturelle arrangement med et aldersgennemsnit på 24 år. Og så går vores overskud til børns og unges trivsel. Derfor har vi en forpligtelse til hele tiden at forholde os til og forstå deres virkelighed i dag. Hvis I har behov for at udvikle unge-strategier eller skabe oplevelser, der engagerer unge, kan RFX hjælpe jer.

Hvis det ikke var for vores over 30.000 frivillige, kunne vi ikke lave Nordeuropas største kulturbegivenhed – og i særdeleshed ikke uden vores 2.500 helårsfrivillige. Vi har også over 50 års erfaring i at motivere frivillige, så de vender tilbage år efter år efter år… Vi sætter nemlig en ære i at frivillighed til en positiv og uforglemmelig oplevelse. Derfor holder vi også oplæg og laver strategier for frivillighed på baggrund af vores mangeårige erfaring inden for frivillighed og ledelse.