Ungdommens Røde Kors Gadefest

Vi arrangerede en gadefest for udsatte børn og unge for at give dem en længe savnet følelse af sammenhold og fællesskab.

SCROLL NED

Fakta om casen

  • Kunde: Ungdommens Røde Kors
  • Leverancer: Helhedsløsning, kuratering, sikkerhed, visuel identitet 
  • Periode: Maj 2022

I kølvandet på corona-nedlukningerne følte mange udsatte børn og unge sig isolerede og ensomme, og de længtes efter samvær. Derfor gik vi sammen med Ungdommens Røde Kors for at lave en gadefest, som de unge sent ville glemme.

Vi brugte vores erfaring fra store, midlertidige arrangementer til at skræddersy et en gadefest med fællesskabet for øje ned til mindste detalje.

Det var vigtigt at lave et specialudviklet koncept – kun for socialt udsatte børn og unge – og give dem et længe savnet sted at være bekymringsfrie. Gadefesten var gratis, og målet var at skabe en følelse af nærvær, som havde været savnet under pandemiens evindelige påmindelser om coronapas, smittekæder og kviktests.

Tobias Rahim, Tessa, Artigeardit og Icekiid satte gang i festen, og de udsatte børn og unge fyldte pladsen op med en følelse af, at det hele nok skulle blive godt igen.

Udover kuratering af kunstnere leverede vi food trucks og arrangerede workshops med alt lige fra neglesaloner, plakatworkshops, graffiti-maling og sportsaktiviteter. Overalt var pladsen fyldt med indbydende aktiviteter, hvor de unge kunne være medskabere frem for tilskuere. På den måde kunne de styrke deres følelse af at høre til og være gode til noget.

Vi lavede pladsdesign for begge lokationer for at sikre et godt flow på pladsen, og så leverede vi selv alt materiel, mens vores sikkerhedsværter sørgede for at skabe tryghed og god stemning på pladsen gennem hele festen.

To gange fyldte vi pladserne med omkring 1.500 børn og unge, der fik en dag fyldt med nye fællesskaber og gode oplevelser. 

Se vores andre cases